Proč mražené ryby a plody moře?

Mnoho lidí preferuje čerstvé ryby. Jsou ale mražené ryby tak špatné? To samozřejmě záleží na tom, jaké ryby kupujete a hlavně kde je kupujete. My se snažíme nabídnout takové ryby, které se buď v čerstvém stavu u nás sehnat nedají, anebo by jejich cena byla příliš vysoká.

Nezastíráme fakt, že čerstvé ryby jsou dobré, ale přeci jen naše země  nemá moře, tak nějaký čas trvá, než se sem ty čerstvé ryby dostanou, jsou rozdistribuovány do obchodů a pak než je vy, zákazníci, koupíte. U mražených ryb je jistota, že byly zamraženy vesměs ihned po ulovení a vyfiletování a vy jako zákazníci si je můžete rozmrazit až těsně před konzumací resp. přípravou. Navíc třeba u hlavonožců ani nevadí, pokud jsou zamrazeny vícekrát. Taková chobotnice by dokonce měla projít mrazem, aby její maso bylo křehčí.

U každého druhu jasně deklarujeme čistou váhu tzn. váhu bez glazury (nástřiku), který musí mít de facto každý filet, aby nebyl spálen mrazem.

 

Náš cíl je změnit negativní názor lidí na mražené ryby a ukázat jim, že i mražené ryby a mořské plody mohou být kvalitní, chutné a zároveň cenově dostupné. Nevěříte? Vyzkoušejte nás a hlavně si zapamatujte: www.mrazeneryby.cz