Zkušenosti s přerušovaným půstem 14/10: Revoluční strava pro zdravé jídlo
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Oblíbený cuketový koláč Cuketový koláč patří k těm nejlepším letním pochoutkám, když zahrádky přetékají úrodou. Z rozpálené...
Historie a původ koláčů Tradiční české koláče jsou skutečný poklad naší kuchyně. Jejich příběh začíná už ve středověku, kdy...
Oblíbené horké nápoje Češi si rádi dopřejí teplý nápoj, ať už v chladných měsících pro zahřátí, nebo jen tak pro potěšení. Mezi nejoblíbenější patří bezesporu káva. Silné espresso, lahodné cappuccino s nadýchanou pěnou, nebo jemné latte macchiato – to vše si Češi s chutí vychutnají. Na popularitě...
08. 06. 2024
Co je rumová poleva? Rumová poleva je sladká poleva, která se typicky používá na dezerty, jako jsou dorty, bábovky a vánoční cukroví. Vyrábí se smícháním moučkového cukru s máslem a rumem. Množství rumu použitého v polevě se může lišit v závislosti na požadované intenzitě chuti. Poleva se obvykle nanáší na...
07. 06. 2024
Historie doručování jídla v Brně Historie doručování jídla v Brně sahá až do 19. století, kdy se začaly objevovat první restaurace nabízející možnost donášky pokrmů přímo k zákazníkovi. V průběhu 20. století se tato služba stala stále populárnější, zejména s rozvojem dopravy a technologií. V posledních letech...
06. 06. 2024
Historie krevetového koktejlu Historie krevetového koktejlu sahá až do 19. století, kdy se začaly krevety stávat populárními mořskými plody pro konzumaci. První zmínky o koktejlech s krevetami pochází z oblasti Nové Anglie v USA, kde byly spojovány s luxusem a bohatstvím. Postupem času se recepty na krevetové koktejly...
05. 06. 2024
Co je aktin a jaké jsou jeho zdravotní výhody? Aktin je bílkovina získávaná z ryb a mořských plodů, která je bohatá na esenciální aminokyseliny nezbytné pro správnou funkci lidského těla. Tato bílkovina obsahuje málo tuku a kalorií, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří dbají na svou stravu. Aktin je také zdrojem...
04. 06. 2024
Popis hřibu královského a jeho vzhledu Hřib královský, známý také pod názvem Boletus regius, patří mezi nejcenější a nejlahodnější houby u nás. Je to robustní houba s masitým kloboukem, který může dosahovat průměru až 30 cm. Klobouk má zpravidla hnědou barvu, která se může pohybovat od světle hnědé po tmavě...
03. 06. 2024
Co je kaki a jaké jsou jeho vlastnosti? Kaki, také známé jako japonské meruňky nebo persimmony, je exotický ovocný plod pocházející z Asie. Má kulatý tvar a oranžovou barvu, která naznačuje jeho bohatý obsah beta-karotenu, důležitého pro zdraví očí a kůže. Kaki obsahuje také vitamín C, vlákninu a minerály jako draslík...
02. 06. 2024
Co je slushy maker a jak funguje? Slushy maker je revoluční přístroj, který umožňuje snadno a rychle připravit osvěžující ledové nápoje. Princip jeho fungování spočívá v tom, že zmrazuje tekutinu pomocí speciálního chladicího mechanismu. Když se tekutina nalije do nádoby slushy makeru a začne se míchat, dochází k...
01. 06. 2024
Co jsou polopatě recepty a proč jsou tak oblíbené? Polopatě recepty jsou jednoduché a rychlé recepty, které nevyžadují složité postupy ani mnoho surovin. Jsou oblíbené zejména pro svou nenáročnost a časovou efektivitu. Lidé v dnešní uspěchané době ocení možnost připravit si chutné jídlo bez zdlouhavých procesů. Tato...
31. 05. 2024
Historie brambor Historie brambor sahá až do období před 7 000 lety, kdy byly pěstovány původními obyvateli And. Španělský dobyvatel Francisco Pizarro přivezl brambory do Evropy v 16. století. Postupně se rozšířily po celém kontinentu a staly se důležitou součástí evropské stravy. V průběhu času se brambory staly jednou...
30. 05. 2024