Zkušenosti s přerušovaným půstem 14/10: Revoluční strava pro zdravé jídlo
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Co je rýžový papír a jak se vyrábí? Rýžový papír je tenký, průhledný list vyrobený z rýžové mouky a vody. Vyrábí se namáčením...
Výběr správné rýže Pro dosažení dokonale krémového rizota je výběr správné rýže naprosto zásadní. Zapomeňte na dlouhozrnnou...
Oblíbená dětská pochoutka Palačinky, lízátka, zmrzlina - kdo by odolal? Dětská láska ke sladkostem je známá věc. Ale proč tomu tak vlastně je? Odpověď se skrývá v biologii. Děti potřebují pro svůj růst a vývoj spoustu energie a sladkosti jsou jejím rychlým zdrojem. Navíc sladká chuť v nich evokuje pocit bezpečí a...
15. 06. 2024
Potřebné ingredience Pro Jednoduchý postup Pro dosažení skvělých výsledků není vždy nutné dělat složité věci. Naopak, jednoduchost je často klíčem k úspěchu. Zaměřte se na to podstatné a vyhněte se zbytečným krokům, které vám jen zaberou čas a energii. Stanovte si jasný cíl a naplánujte si cestu k jeho dosažení....
14. 06. 2024
Původ názvu: tajemství a mýty Odkud se vzal ten zvláštní název? Existuje mnoho teorií a legend, ale pravda je často zahalena tajemstvím. Někteří badatelé věří, že název pochází ze starého jazyka a odkazuje na geografickou polohu. Jiní se přiklánějí k vysvětlení inspirovanému myty a pověstmi, které se v dané...
13. 06. 2024
Více než káva Kavárny se staly centrem společenského dění. Nejsou to jen místa, kde si dáte šálek kávy a zákusek. Kavárny dnes nabízejí mnohem víc. Stávají se místem setkávání, relaxace a inspirace. Můžete si tu přečíst knihu, pracovat na notebooku nebo se jen tak bavit s přáteli. Mnoho kaváren pořádá kulturní...
11. 06. 2024
Zeleninová klasika Brambory, mrkev, celer, petržel – to je svatá čtveřice české kuchyně. Bez nich by nebyla svíčková, bramborový salát ani pořádná nedělní polévka. Ať už je nakrájíte na kostičky do polévky, nastrouháte do bramboráků nebo upečete v troubě, zelenina je vždycky sázkou na jistotu. Nebojte se...
10. 06. 2024
Holandský sýr Gouda Gouda, pocházející z Nizozemska, je jedním z nejoblíbenějších sýrů na světě. S jemnou, máslovou chutí a hladkou texturou si získala srdce milovníků sýrů napříč generacemi. Mladá Gouda je jemná a krémová, zatímco vyzrálá odrůda nabízí komplexnější, zemitější chuť s drobnými krystalky,...
09. 06. 2024
Oblíbené horké nápoje Češi si rádi dopřejí teplý nápoj, ať už v chladných měsících pro zahřátí, nebo jen tak pro potěšení. Mezi nejoblíbenější patří bezesporu káva. Silné espresso, lahodné cappuccino s nadýchanou pěnou, nebo jemné latte macchiato – to vše si Češi s chutí vychutnají. Na popularitě...
08. 06. 2024
Co je rumová poleva? Rumová poleva je sladká poleva, která se typicky používá na dezerty, jako jsou dorty, bábovky a vánoční cukroví. Vyrábí se smícháním moučkového cukru s máslem a rumem. Množství rumu použitého v polevě se může lišit v závislosti na požadované intenzitě chuti. Poleva se obvykle nanáší na...
07. 06. 2024
Historie doručování jídla v Brně Historie doručování jídla v Brně sahá až do 19. století, kdy se začaly objevovat první restaurace nabízející možnost donášky pokrmů přímo k zákazníkovi. V průběhu 20. století se tato služba stala stále populárnější, zejména s rozvojem dopravy a technologií. V posledních letech...
06. 06. 2024
Historie krevetového koktejlu Historie krevetového koktejlu sahá až do 19. století, kdy se začaly krevety stávat populárními mořskými plody pro konzumaci. První zmínky o koktejlech s krevetami pochází z oblasti Nové Anglie v USA, kde byly spojovány s luxusem a bohatstvím. Postupem času se recepty na krevetové koktejly...
05. 06. 2024