Níkosacharidový knedlík: Jde to vůbec?
Touha po knedlíku bez výčitek Pro milovníky české kuchyně představuje nízkosacharidová dieta často těžkou zkoušku. Jak si odpustit...
Touha po knedlíku bez výčitek Pro milovníky české kuchyně představuje nízkosacharidová dieta často těžkou zkoušku. Jak si odpustit...
Co je hřib kříšť? Hřib kříšť (Boletus edulis) je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších hub v České republice. Tato houba se...
Výhody konzumace vajec Vejce jsou jedním z nejvýživnějších potravin na světě. Jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů, jako...
Touha po knedlíku bez výčitek Pro milovníky české kuchyně představuje nízkosacharidová dieta často těžkou zkoušku. Jak si odpustit svíčkovou s knedlíkem nebo vepřo-knedlo-zelo, když je tolik lákavé? Naštěstí existuje řešení i pro ty, kteří se snaží omezit sacharidy, ale nechtějí se vzdát tradičních chutí....
31. 08. 2024
Klasika české kuchyně Rajčatová omáčka, to je synonymum pro českou kuchyni. Jednoduchá, rychlá a lahodná, taková je omáčka z rajčat, kterou si pamatujeme z dětství. Ať už ji nazýváme rajská, rajčatová nebo prostě jen "ta červená", jedno je jisté - její obliba je v Česku nehynoucí. Základ tvoří rajčata, cibule a...
28. 08. 2024
Můj receptář: Chuť vzpomínek Můj receptář není jen obyčejná kuchařka. Je to kronika našeho rodinného života, zachycená vůní skořice v babiččině štrúdlu a chutí tatínkovy nedostižné svíčkové. Každá stránka voní vzpomínkami na společné chvíle, na smích u nedělního oběda a na tajemství šeptaná nad hrncem...
25. 08. 2024
Nejvýhodnější Birell akce Hledáte tu nejlepší cenu na vaše oblíbené nealkoholické pivo Birell? Pak jste na správném místě! Pravidelně pro vás sledujeme akční nabídky a slevy na Birell v supermarketech a hypermarketech po celé České republice. Ať už preferujete klasický Birell světlý, osvěžující Birell pomelo &...
22. 08. 2024
Klasické kuřecí řízky Kuřecí řízky, to je klasika, která neomrzí! Jsou skvělé k obědu i k večeři a dají se připravit na mnoho způsobů. Základem jsou samozřejmě kuřecí prsa, která se nakrájí na plátky, naklepou, osolí, opepří a obalí v trojobalu. Ten se skládá z hladké mouky, rozšlehaných vajec a strouhanky....
19. 08. 2024
Oblíbené dětské dorty Dětské dorty, sladké pokušení pro malé mlsouny, jsou neodmyslitelnou součástí oslav narozenin a dalších dětských radovánek. Fantazii se meze nekladou a dort se tak může proměnit v pohádkový svět plný barev, oblíbených postaviček a lahodných chutí. Mezi stálice na dětských oslavách patří...
16. 08. 2024
Pažitka: Jemná cibulová chuť Pažitka, známá také jako šnytlík, je oblíbenou bylinkou s jemnou cibulovou chutí, která se skvěle hodí do mnoha pokrmů. Její tenké, duté stonky a svěží zelená barva dodají vašim kulinářským výtvorům šmrnc a svěžest. Pažitka je bohatá na vitamíny a minerály, včetně vitamínu C,...
13. 08. 2024
Da Pietro: Italská chuť v Česku Da Pietro je síť italských restaurací, která si v Česku získala oblibu pro svou autentickou kuchyni a příjemnou atmosféru. Restaurace Da Pietro najdete v Praze, Brně a dalších městech. Na jídelním lístku nechybí klasiky jako pizza, těstoviny, rizota a saláty, ale i speciality italské...
10. 08. 2024
Co je směs na topinky? Směs na topinky, někdy nazývaná také kořenící směs pro topinky, je oblíbeným doplňkem české kuchyně. Jedná se o směs sušených bylin a koření, která se používá k dochucení topinek. Směs na topinky se obvykle skládá z cibule, česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a dalších bylin a koření....
07. 08. 2024
Pivovar Hostivar: Pražský pivovar s tradicí Pivovar Hostivar v srdci stejnojmenné pražské čtvrti není jen tak ledajaký pivovar. Svou historií sahající až do 17. století, kdy se na jeho místě nacházel statek s pivovarnickou tradicí, dýchá na návštěvníky atmosféra starých časů. Po znovuotevření v roce 2013 navázal na...
04. 08. 2024