Zkušenosti s přerušovaným půstem 14/10: Revoluční strava pro zdravé jídlo
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Historie cheesecaku Málokdo by řekl, že jahodový cheesecake, který dnes milujeme, má své počátky ve starověkém Řecku. Archeologové...
Chuť podzimu: Jablečný perník Když se listí začne zbarvovat a ve vzduchu zavoní podzim, probouzí se v nás chuť na něco sladkého, co...
Co je galangal? Galangal je kořenová rostlina, která patří do čeledi zázvorníkovitých. Má podobnou vůni a chuť jako zázvor, ale je o něco ostřejší a pikantnější. Galangal se používá jako koření a léčivá rostlina v tradiční asijské kuchyni, zejména v thajské, indonéské a malajsijské kuchyni. Je to vytrvalá...
11. 02. 2024
Co je lc strava? Lc strava, zkráceně pro low carb stravu, je stravovací přístup, který se zaměřuje na omezení příjmu sacharidů a zvýšení konzumace bílkovin a tuků. Cílem je udržet hladinu cukru v krvi stabilní a podpořit spalování tuků. Tímto způsobem se tělo dostává do stavu ketózy, kdy začíná spalovat uložené...
10. 02. 2024
Co je štěpánská hovězí pečeně? Štěpánská hovězí pečeně je klasický pokrm, který se připravuje z chutného hovězího masa. Jedná se o pečenou masovou specialitu, která je oblíbená pro svou vynikající chuť a výjimečnost. Hovězí pečeně se často podává při slavnostních příležitostech a rodinných oslavách. Je...
10. 02. 2024
Porková polévka je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v české kuchyni. Je to lahodná a zdravá polévka, která potěší vaše chuťové pohárky. Tato tradiční polévka má bohatou historii a je oblíbená po celém světě. Připravuje se z kvalitního masa vepřového, kořenové zeleniny a bylinek, které jí dodávají výraznou...
10. 02. 2024
Co je pekingské zelí? Pekingské zelí je oblíbená zelenina, která patří do čeledi brukvovitých rostlin. Má světle zelené až bělavé listy s křehkou a šťavnatou strukturou. Je známé také pod názvem čínské zelí nebo pekingský kapusta. Původně pochází z Číny, kde se pěstuje již tisíce let. V současnosti je však...
09. 02. 2024
Co je libeřské lahůdky a proč jsou tak oblíbené v Praze Libeřské lahůdky jsou vysoce kvalitní a čerstvé ryby, mořské plody a další delikatesy, které pocházejí z malebného města Liberec. Jsou oblíbené v Praze díky svému vynikajícímu chuti a širokému sortimentu. Lahůdky jsou pečlivě vybírány a připravovány tak,...
09. 02. 2024
Hřib koloděj, známý také jako hřib hnědý, je jednou z nejoblíbenějších hub v naší kuchyni. Jeho vynikající chuť a bohatá nutriční hodnota ho činí skvělou volbou pro vaše jídlo i nápoje. V tomto článku se podíváme na popis, přípravu a zdravotní výhody této lahodné houby. Zjistíte také různé možnosti jejího...
09. 02. 2024
Výhody konzumace mořských plodů Mořské plody jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé jídlo. Obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro srdce a mozek. Dále obsahují vitamín D, který je důležitý pro zdraví kostí a imunitního systému. Mořské plody jsou také bohatým zdrojem bílkovin...
08. 02. 2024
Croissanty jsou oblíbeným pečivem po celém světě. Pocházejí z Francie a jejich křehká a nadýchaná struktura je neodolatelná. Pokud si chcete vychutnat čerstvé croissanty přímo z domácí pece, máme pro vás skvělý recept. Není nic lepšího, než probudit se do vůně čerstvě upečených croissantů a začít den s lahodným...
08. 02. 2024
Krevety jsou malé mořské plody, které jsou oblíbenou pochoutkou po celém světě. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály, což z nich činí výživný a zdravý pokrm. Existuje mnoho druhů krevet, každá s jedinečnou chutí a texturou. Krevety se dají připravit různými způsoby - grilovat, vařit, smažit nebo péct....
08. 02. 2024