Želé: Sladká pochoutka pro malé i velké

Historie želé Želé, sladká pochoutka, která potěší malé i velké, má překvapivě dlouhou a zajímavou historii. První zmínky o želé podobných dezertech sahají až do starověku. Ve starověkém Egyptě se zahušťováním ovocných šťáv s medem připravovaly sladké pochoutky podobné želé. Tyto sladkosti si mohli dovolit...

Bílkový Chlebíček

Bílkový chlebíček: Tajná zbraň na hlad?

Co je bílkový chlebíček? Bílkový chlebíček, jak už název napovídá, je typ chlebíčku, kde hlavní roli hrají bílkoviny. Oproti klasickému chlebíčku s bramborovým salátem a šunkou se zaměřuje na použití ingrediencí bohatých na bílkoviny, jako jsou vejce, tvaroh, sýry, libová šunka, kuřecí maso, ryby nebo...

Stračena Pub

Stračena Pub: Pražský poklad, který musíte ochutnat

Tradiční česká kuchyně Stračena, neboli ztracená vejce, jsou jen jedním z příkladů pokrmů, které můžete ochutnat v tradiční české hospodě. Tyto podniky, často s letitou historií a útulnou atmosférou, jsou neodmyslitelnou součástí pražské kultury. Vůně guláše a smaženého sýra vás zláká už z dálky a uvnitř...

Špenátový Quiche

Špenátový quiche: Zelená exploze chuti!

Špenátový quiche: Klasika Špenátový quiche, neboli slaný koláč se špenátem, je stálicí francouzské kuchyně, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Jeho krása tkví v jednoduchosti, všestrannosti a neodolatelné kombinaci chutí. Základem je křehké těsto, které se naplní krémovou směsí z vajec, smetany a...

Naan Recept

Nadýchaný Naan Recept: Chuť Indie u Vás Doma

Klasický naan recept Naan je tradiční indický chléb, který si snadno připravíte i doma. Budete potřebovat hladkou mouku, jogurt, droždí, cukr, sůl a olej. V míse smíchejte teplou vodu s cukrem a droždím a nechte 10 minut odpočinout. Poté přidejte jogurt, sůl a mouku a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě...

Velikonoční Jídlo

Sváteční stůl plný chutí: Tipy na neodolatelné velikonoční jídlo

Mazanec Mazanec je tradiční české velikonoční pečivo z kynutého těsta. Jeho název pochází od slova „mazat“, jelikož se před pečením potírá rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch. Mazanec má kulatý tvar, symbolizující slunce a jeho návrat po zimě. Připravuje se z hladké mouky, másla, vajec, cukru a droždí. Často...

Asijská

Výlet do Asie skrz vaše chuťové pohárky

Rýže: základ mnoha asijských kuchyní Rýže je bezpochyby základní potravinou pro více než polovinu světové populace, zejména v Asii. Od zasněžených Himalájí po tropickou jihovýchodní Asii, rýže hraje klíčovou roli v kulinářských tradicích nespočtu kultur. V Číně, kolébce pěstování rýže, je symbolem prosperity...

Třešňová Marmeláda

Sladká tečka léta: Vyrobte si domácí třešňovou marmeládu

Červená klasika: Třešňová marmeláda Třešňová marmeláda, to je vzpomínka na letní dny a sladké potěšení, které si můžeme dopřávat po celý rok. Její zářivě červená barva a lahodná chuť z ní dělají královnu mezi marmeládami. Ať už ji namažete na čerstvý chléb, přidáte do jogurtu nebo použijete jako...

Hodolanská Omáčka

Hodolanská omáčka: Tajemství pivovarské kuchyně

Tajemství hodolanské omáčky Hodolanská omáčka, specialita s tajemstvím, která láká labužníky už po generace. Co se skrývá za její jedinečnou chutí? Recept se dědí z generace na generaci a každý kuchař si ho střeží jako oko v hlavě. Někteří šeptají o tajné ingredienci, která se přidává těsně před...

Kusmi Tea

Kouzlo Kusmi Tea: Objevte svět netradičních čajových zážitků

Kusmi Tea: Čaj s ruskou duší Značka Kusmi Tea je proslulá svými originálními čajovými směsmi, které v sobě snoubí ruskou tradici s francouzským šarmem. Historie značky sahá až do roku 1867, kdy Pavel Michajlovič Kousmichoff otevřel svůj první obchod s čajem v Petrohradě. Jeho unikátní receptury si rychle získaly oblibu...