Zkušenosti s přerušovaným půstem 14/10: Revoluční strava pro zdravé jídlo
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Oblíbený cuketový koláč Cuketový koláč patří k těm nejlepším letním pochoutkám, když zahrádky přetékají úrodou. Z rozpálené...
Historie a původ koláčů Tradiční české koláče jsou skutečný poklad naší kuchyně. Jejich příběh začíná už ve středověku, kdy...
Oslava jara s ředkvičkami S příchodem jara se probouzí nejen příroda, ale i naše chuťové pohárky touží po svěžích a lehkých jídlech. A co evokuje jaro lépe než křupavé ředkvičky s jejich typicky pikantní chutí? Tyto malé červené skvosty se dají konzumovat na mnoho způsobů, ale jedním z nejoblíbenějších je...
09. 07. 2024
Zapečený květák: Klasika na stole Zapečený květák je stálicí na českých stolech a není se čemu divit. Tato pochoutka je nejenom chutná, ale také velmi sytá a cenově dostupná. Květák se dá zapéct na mnoho způsobů, s různými druhy masa, zeleniny i bešamelu. Oblíbenou variantou je zapečený květák s kuřecím masem a...
08. 07. 2024
Olomoucká restaurace scéna Olomouc, perla Hané, láká nejen svou bohatou historií a úchvatnou architekturou, ale také pestrou gastronomickou scénou. Restaurace v Olomouci nabízejí širokou škálu chutí a stylů, od tradiční české kuchyně po moderní gastronomické zážitky. Ať už toužíte po vydatném obědě, romantické...
07. 07. 2024
Původ a historie Rulandského šedého Rulandské šedé, také známé jako Pinot Gris, je starobylá odrůda révy vinné s fascinující historií sahající až do burgundské oblasti ve Francii. Jeho název "šedá" odkazuje na šedo-růžový odstín jeho bobulí, které se liší od modro-černých hroznů odrůdy Pinot Noir, se kterou je...
06. 07. 2024
Co je císařský trhanec? Císařský trhanec je tradiční český dezert, který si získal srdce (a žaludky) mnoha generací. Jeho historie sahá až do dob Rakouska-Uherska, odkud pochází i jeho název. Traduje se, že císař František Josef I. si tento dezert oblíbil natolik, že se stal pravidelnou součástí císařského...
05. 07. 2024
Co je jablečná buchta? Jablečná buchta je tradiční český dezert, který se těší velké oblibě napříč generacemi. Jedná se o sladký pokrm z těsta, jablek a koření, který se obvykle peče v troubě. Základem jablečné buchty je křehké těsto, které se vyválí a vloží do formy. Na těsto se poté pokládají na plátky...
04. 07. 2024
Co je to pokebowl Poke bowl je v podstatě havajský salát podávaný v misce. Jeho název pochází z havajského slova „poke“, což znamená „krájet na kostky“. Hlavní složkou poke bowl je syrová ryba, nejčastěji tuňák, losos nebo tofu pro vegetariánskou variantu, nakrájená na kostky a marinovaná v omáčce. K rybám se...
03. 07. 2024
Všestranné dýňové pyré Dýňové pyré, to není jen tak ledajaká ingredience! Jeho jemná, nasládlá chuť a sametová konzistence z něj dělají perfektního parťáka do sladkých i slaných jídel. Ať už se chystáte na snídani, oběd, večeři nebo jen tak na něco dobrého, dýňové pyré vám vždycky vykouzlí úsměv na...
02. 07. 2024
Špenátová roláda: pochoutka Špenátová roláda, to je synonymum pro lahodnou a zároveň efektní pochoutku, která se hodí jak na slavnostní tabuli, tak k běžné večeři. Jemné těsto, ať už piškotové nebo listové, v kombinaci s lahodnou náplní ze špenátu, sýrů a bylinek, si podmaní vaše chuťové pohárky. Ať už se...
01. 07. 2024
Historie želé Želé, sladká pochoutka, která potěší malé i velké, má překvapivě dlouhou a zajímavou historii. První zmínky o želé podobných dezertech sahají až do starověku. Ve starověkém Egyptě se zahušťováním ovocných šťáv s medem připravovaly sladké pochoutky podobné želé. Tyto sladkosti si mohli dovolit...
30. 06. 2024