Tajemství dokonalého pudinkového cukroví: Tipy a triky pro neodolatelnou chuť!
Co je pudinkové cukroví? Kdo by neznal pudinkové cukroví, tu pravou klasiku českých Vánoc? Je to jeden z nejoblíbenějších kousků, který...
Co je pudinkové cukroví? Kdo by neznal pudinkové cukroví, tu pravou klasiku českých Vánoc? Je to jeden z nejoblíbenějších kousků, který...
Historie nadýchaného perníku Nadýchaný perník patří mezi naše nejoblíbenější moučníky a jeho vůně dokáže vykouzlit úsměv na...
Co je přerušovaný půst 14/10? Přerušovaný půst 14/10 je stravovací metoda, která se zaměřuje na omezení časového okna, během kterého...
Špenátová roláda: pochoutka Špenátová roláda, to je synonymum pro lahodnou a zároveň efektní pochoutku, která se hodí jak na slavnostní tabuli, tak k běžné večeři. Jemné těsto, ať už piškotové nebo listové, v kombinaci s lahodnou náplní ze špenátu, sýrů a bylinek, si podmaní vaše chuťové pohárky. Ať už se...
01. 07. 2024
Historie želé Želé, sladká pochoutka, která potěší malé i velké, má překvapivě dlouhou a zajímavou historii. První zmínky o želé podobných dezertech sahají až do starověku. Ve starověkém Egyptě se zahušťováním ovocných šťáv s medem připravovaly sladké pochoutky podobné želé. Tyto sladkosti si mohli dovolit...
30. 06. 2024
Co je bílkový chlebíček? Bílkový chlebíček, jak už název napovídá, je typ chlebíčku, kde hlavní roli hrají bílkoviny. Oproti klasickému chlebíčku s bramborovým salátem a šunkou se zaměřuje na použití ingrediencí bohatých na bílkoviny, jako jsou vejce, tvaroh, sýry, libová šunka, kuřecí maso, ryby nebo...
29. 06. 2024
Tradiční česká kuchyně Stračena, neboli ztracená vejce, jsou jen jedním z příkladů pokrmů, které můžete ochutnat v tradiční české hospodě. Tyto podniky, často s letitou historií a útulnou atmosférou, jsou neodmyslitelnou součástí pražské kultury. Vůně guláše a smaženého sýra vás zláká už z dálky a uvnitř...
28. 06. 2024
Špenátový quiche: Klasika Špenátový quiche, neboli slaný koláč se špenátem, je stálicí francouzské kuchyně, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Jeho krása tkví v jednoduchosti, všestrannosti a neodolatelné kombinaci chutí. Základem je křehké těsto, které se naplní krémovou směsí z vajec, smetany a...
27. 06. 2024
Klasický naan recept Naan je tradiční indický chléb, který si snadno připravíte i doma. Budete potřebovat hladkou mouku, jogurt, droždí, cukr, sůl a olej. V míse smíchejte teplou vodu s cukrem a droždím a nechte 10 minut odpočinout. Poté přidejte jogurt, sůl a mouku a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě...
26. 06. 2024
Mazanec Mazanec je tradiční české velikonoční pečivo z kynutého těsta. Jeho název pochází od slova „mazat“, jelikož se před pečením potírá rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch. Mazanec má kulatý tvar, symbolizující slunce a jeho návrat po zimě. Připravuje se z hladké mouky, másla, vajec, cukru a droždí. Často...
25. 06. 2024
Rýže: základ mnoha asijských kuchyní Rýže je bezpochyby základní potravinou pro více než polovinu světové populace, zejména v Asii. Od zasněžených Himalájí po tropickou jihovýchodní Asii, rýže hraje klíčovou roli v kulinářských tradicích nespočtu kultur. V Číně, kolébce pěstování rýže, je symbolem prosperity...
24. 06. 2024
Červená klasika: Třešňová marmeláda Třešňová marmeláda, to je vzpomínka na letní dny a sladké potěšení, které si můžeme dopřávat po celý rok. Její zářivě červená barva a lahodná chuť z ní dělají královnu mezi marmeládami. Ať už ji namažete na čerstvý chléb, přidáte do jogurtu nebo použijete jako...
23. 06. 2024
Tajemství hodolanské omáčky Hodolanská omáčka, specialita s tajemstvím, která láká labužníky už po generace. Co se skrývá za její jedinečnou chutí? Recept se dědí z generace na generaci a každý kuchař si ho střeží jako oko v hlavě. Někteří šeptají o tajné ingredienci, která se přidává těsně před...
22. 06. 2024